Floris – Oud Hollandse TV Serie

De links in de tekst verwijzen naar bijpassend in te huren entertainment. Los daarvan is Floris een leuk en uniek tv karakter.

TV Serie FlorisFloris is een Nederlandse televisieserie, geschreven door Gerard Soeteman, en geregisseerd door Paul Verhoeven (o.a. Zwartboek over de Wereld Oorlog). De hoofdrollen werden gespeeld door Rutger Hauer (Floris), en Jos Bergman (Sindala). De twaalf zwart-witafleveringen werden in 1969 uitgezonden door de NTS en zijn nadien diverse malen herhaald.

De opnamen vonden plaats in 1968; voor een groot deel op Kasteel Doornenburg en daarnaast onder meer op Kasteel Hernen, Slot Loevestein, en in Gent en Brugge.

De serie speelt zich af in de Middeleeuwen. Wist u dat diverse Oud Hollandse Spelen al sinds de Middeleeuwen bestaan. Vaak werden ze door de Nar meegenomen naar het kasteel. Aflevering 7 gaat over Drie Narren.

Stadsomroeper Hans doet denken aan deze vervlogen tijden. Hij is boodschapper van het nieuws, tegenwoordig als informatiepunt, gastheer en presentator van uw evenement of festival. Natuurlijk blijft hij in hard en nieren een échte stadsomroeper en op zoek naar de laatste nieuwtjes, roddels en achterklap.

De twaalf afleveringen werden uitgezonden van 5 oktober tot en met 21 december 1969. De eerste aflevering trok 2.790.000 kijkers; de derde aflevering ruim 3,5 miljoen kijkers. Floris was in 1969 het best bekeken programma op de Nederlandse televisie. Er verschenen Floris-boeken, Floris-strips, en een Floris-langspeelplaat.

Leuke sites over Floris:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Floris_(televisieserie) (zeer uitgebreid – o.a. per seizoen de aflevering titels en verhaallijn)
http://www.wiseoldgoat.com/papers/ned_floris.html
http://www.kindertv.net/complete-series/floris-1969

Lees hier blog over Swiebertje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s