Pipo de Clown – Oud Hollandse TV Serie

Pipo_de_ClownPipo de Clown is een personage bedacht door Wim Meuldijk (1922-2007) dat vooral bekend werd door de gelijknamige Nederlandse televisieserie.

De vertolking is het meest bekend door de originele Pipo-acteur, de Amsterdammer Cor Witschge, die de rol in de televisieserie vertolkte van 1958-1968 en 1974-1980. De vaste cast van Pipo, soms aangevuld met andere acteurs/actrices, trad veelvuldig op in theaters in het land en bij openingen van bedrijven. In 2003 keert de clown bij het grote publiek terug in de film Pipo en de P-P-Parelridder.

Pipo woont met zijn vrouw Mammaloe en dochter Petra in een woonwagen, waarmee ze volgens eigen zeggen de hele wereld rondtrekken en verschillende avonturen beleven. De eerste aflevering werd uitgezonden op 17 september 1958. Een zeer bekende uitspraak is “Sapperdeflap”. en “Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen…”
Enkele overige karakters waren indiaan Klukkluk, circusdirecteur Dikke Deur, boeven Snuf en Snuitje.

In 1964 trad Cor Witschge op als Pipo de Clown in het circus van Rudi Carrell. Het probleem was dat hij geen clownsact had. Daarom vroeg Carrell aan de broers Bas en Aad van Toor of zij een act wilden schrijven. Dit deden ze, maar in die act schreven ze ook nog twee andere clowns. Rudi Carrell stelde voor dat de broers Van Toor die twee clowns zelf wilden spelen. Jaren later zouden zij bekend worden als Bassie en Adriaan.

Leuke sites over Pipo de Clown:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pipo_de_Clown
http://www.wimmeuldijk.nl/
http://www.pipodemusical.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s