200 jaar Koninkrijk – Oud Hollands Entertainment

30nov1813Sinds 1810 was Nederland ingelijfd bij Frankrijk en dus geen zelfstandig staat meer. In oktober 1813 werd Napoleon, de zelfbenoemde keizer van Frankrijk, bij Leipzig verslagen. Het Franse bezettingsleger trok zich terug uit Nederland. Er dreigde een machtsvacuüm.  Drie vooraanstaande Hagenaars. onder wie Gijsbert Karel van Hogendorp, trokken het initiatief naar zich toe en nodigden de Prins van Oranje uit Willem Inaar Nederland te komen om het bestuur van het land ter hand te nemen. De Prins van Oranje, de zoon van de laatste stadhouder, verbleef op dat moment in Engeland. Op 30 november landde hij op het strand bij Scheveningen. Dat historische moment wordt iedere 50 jaar op landelijk niveau herdacht en gevierd.

Op 30 november 2013 zal acteur Huub Stapel in de huid van Prins van Oranje stappen en vindt er een historisch schouwspel plaats op het strand van Scheveningen.

leeuwDe komende 2 jaar zullen er diverse evenementen gehouden worden om 200 jaar Koninkrijk te vieren. Passend bij dit thema is natuurlijk Oud Hollands Entertainment.

 

http://www.200jaarkoninkrijk.nl/content/veelgestelde-vragen

Meer informatie:
http://www.oudhollandsentertainment.nl – 0186-694555
http://www.200jaarkoninkrijk.nl/
http://www.blauwbloed.tv 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s