Straattaal van de jaren ’50

In dit blog herinneren wij diverse woorden van vroeger die nog steeds af en toe gebruikt worden, maar waar u de geschiedenis misschien niet goed van kent. Al deze woorden zijn van toepassing op door ons geleverd entertainment.

Hip
Modern, modieus, bij de tijd, blits, cool, gedurfd.
Het woord kwam op in de jaren ’50, maar werd echt veelvuldig gebruikt in de jaren ’60.

Mieters
Geweldig, gaaf of heerlijk.
Het woord werd al gebruikt in de jaren ’20, maar was op zijn hoogtepunt in de jaren ’50.
Ons doel is u een mieterse dag te bezorgen. Feesten waarbij de gasten met een lach naar huis gaan, waar nog weken over gesproken wordt dat geeft een kick. Zowel voor u als voor ons.

Mieters

Let’s Rock ’n Roll
Swing mee op de hits uit de jaren ’50. Maak snelle draaibewegingen met de heupen op rhythm & blues muziek. Doe alsof je een weggegooide sigaret met de voeten uit draait.

Op de Lat schrijven
In feite kon je bij de kruidenier en melkboer zonder te betalen iets kopen en maakte je daarmee schulden. De schulden werd opgeschreven en op een later tijdstip aan de winkelier betaald. Soms gebeurde dat op een lat, soms in een boek. Bij onze Oud Hollandse Snoepkraam hebben wij enkele oude latten hangen of liggen waarbij de oude namen en bedragen nog opstaan.
Helaas zijn wij hier gisteren mee gestopt en dient u per digitale factuur te betalen. 😉

Petticoat 
Een onderrok bestaande uit meerdere lagen klokkende stof, waardoor de rok zelf wijd uitstaat. De petticoat werd al gedragen in de 18e eeuw. Door Christian Dior werd de belangstelling enorm in de jaren ’50. Regelmatig lopen onze dames in deze stijl op uw evenement.

Waanzinnig
Modewoord welke centraal stond in de jaren ’50. Mede door het boek van Remco Campert ‘De jongen met het mes’. Later in 1981 door Kinderen voor Kinderen bezongen in “Ik heb zo Waanzinnig gedroomd’.

Groovy
Wij gaan er een ‘opwindende en uitstekende’ ochtend, middag of avond voor u van maken met door ons geleverd entertainment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s